Home
Welkom
Geschenken
Opdrachten
Cursussen
Workshops
Exposities
Contact
Workshops 2022 - 2023
Pop-up letters
Pop up: in de papierarchitectuur is het een plaatje dat uit een boek tevoorschijn komt als er een bladzijde wordt opengeslagen.
In deze workshop gaan we met papier en snijmes te werk om uiteindelijk tot architecturale kaarten te komen. Stuk voor stuk juweeltjes die stap voor stap worden opgebouwd.
Deze workshop is voor iedereen toegankelijk die van uitdagingen houdt.
Zaterdag 10 september 2022
Stempels 2.0
Stempels 2.0 is een vernieuwde workshop waarbij we onze eigen stempels zullen ontwerpen.
Waarom 2.0 ? In het verleden werd deze workshop al eens gegeven, maar ondertussen zijn de materialen en technieken sterk geëvolueerd. Enerzijds zullen we werken met “rubberen blokken” maar anderzijds ook met foam, waarbij de mogelijkheden nog groter zijn.
Deze creatieve workshop zal je voldoende inspiratie geven voor een nieuwe collectie wenskaarten.
Zaterdag 1 oktober 2022
Visuele hersenspinsels
Optische illusie, of hoe je je brein voor de gek kan houden. Je oog neemt iets waar, maar er wordt door de hersenen een totaal andere betekenis aan gegeven. In ieder geval een heel verrassende workshop.
Zaterdag 22 oktober 2022
Letters in kerstdecoratie
In deze workshop gaan we alvast starten met nieuwe decoratie voor de mooiste tijd van het jaar. Letters kunnen er aan te pas komen, maar is geen noodzaak. Ho ho ho, jullie kerstboom, feesttafel, raamversiering,… zal er helemaal anders uitzien.
Zaterdag 26 november 2022
Schrijven op textiel
In deze workshop gaan we ons toeleggen op het schrijven op stof. Door middel van eenvoudige ontwerpen kun je een stukje stof volledig pimpen en een nieuwe look geven.
Deze workshop is voor iedereen geschikt.
Zaterdag 10 december 2022
Handlettering
Ze verschijnen de laatste tijd weer meer en meer in het straatbeeld en vooral op sociale media: de mooie handgeschreven letters in verschillende stijlen.
In deze 2-daagse workshop leren we hoe zo’n letters opgebouwd worden. Met pen, potlood en papier gaan we aan de slag. In tegenstelling tot kalligrafie, waarbij de letters in één vlotte lijn worden geschreven, wordt bij handlettering elke letter apart uitgetekend.
Deze workshop is voor iedereen toegankelijk.
Zaterdag 28 januari én 11 februari 2023
Out of the box
Een nieuwe reeks doosjes maken. We gaan aan het werk met papier, snijmes en vouwbeen en nog vele andere instrumenten…. Het wordt een creatieve workshop waarbij je al je inspiratie en fantasie kan botvieren. Leuke kado-doosjes om iemand te schenken of om lekker zelf bij te houden…
Zaterdag 4 maart 2023
Werken met een gelliplate
Tijdens deze workshop gaan we monoprints maken met een gelli plate. Eerst de voorbereidingen treffen om nadien “de drukkerij” in gang te zetten. Jullie zullen zien dat je op een zeer snelle manier kaartjes kan maken, telkens weer anders.

Deze workshop wordt gegeven door Ann Wens, een kalligrafe ,letterkapster en duizendpoot…

Voor de gelli plate ( 25 cm x 16 cm) wordt een extra kost aangerekend van €15.00, maar die neem je nadien gewoon mee naar huis, zodat je nog verder kan experimenteren.
(Graag deze kost bij het voorschot meerekenen : 15€ + 15€ = 30€ )
Zaterdag 18 maart 2023
Zeg het met bloemen : Illustratie & letters
Tijdens deze workshop leer je via eenvoudige, voor iedereen haalbare stappen, kleine illustraties (rond het thema bloemen) te maken en hoe je tot fijne, onverwachte soms verbluffende resultaten komt.
We starten met heel eenvoudige oefeningen en bouwen de moeilijkheidsgraad zachtjes, op rekening houdend met ieders niveau en tempo.
We combineren onze tekeningen met tekst. Je bepaalt zelf hoe je de verhouding wilt tussen woord en beeld en je leert hoe je deze illustratie kan gebruiken in je kalligrafiewerk.

Deze workshop wordt gegeven door Lut Mols, een kalligrafe, letterkapster, grafische vormgeefster, duivel-doet-al…
Zaterdag 22 april 2023
Verrassende kaarten
In deze workshop maken we kaarten met een verrassend extraatje. Een dag werken vol inspiratie en ideetjes om telkens weer tot nieuwe ontwerpen te komen.
Deze workshop is voor elke creatieveling toegankelijk.
Zaterdag 6 mei 2023
Hoe inschrijven voor deze workshops?
De lessen gaan door in mijn eigen leslokaal: Ring 56, 2200 Noorderwijk (naast de Spar) van 10.00 uur tot 16.00 uur.
De prijs per workshop bedraagt 35 €.
Inschrijven kan via mail: info@muzehofke.be of telefonisch op het nummer: 0494/41.73.30
De inschrijving is pas geldig na het storten van een voorschot van 15 € op het nummer:
BE 52 7775 9414 7409 met vermelding van jouw naam en de workshop. De overige 20 € wordt tijdens de workshop betaald.
Gelieve voor 1 juli 2021 het voorschot te storten, anders wordt de reservelijst aangesproken.
 
Een voorschot wordt niet terugbetaald, tenzij er iemand van de reservelijst kan komen of je zelf voor vervanging kan zorgen.
Bij onvoldoende inschrijvingen kan de geplande cursus/workshop verschoven worden naar andere data of worden geannuleerd. Bij annulering wordt het voorschot terugbetaald.
Design by Wim Huynen