Wie ben ik

Ann HuynenHallo, welkom op de website van Ann Huynen: creatieve duizendpoot in hart en nieren.

In 1990 studeerde ik af als lerares muzikale opvoeding. Sindsdien tracht ik de leerlingen van de eerste graad in kOsh Herentals een andere kijk op muziek te geven.

Toen ik een 25 jaar geleden na een knieoperatie aan mijn bed gekluisterd lag, kwamen enkele collega’s op bezoek met 3 kalligrafiestiftjes en enkele kopietjes uit een boek: een nieuwe hobby was geboren.

Na een jaar zelf experimenteren, kreeg ik mijn eerste lessen van Jos Boeckx. Door zijn gedrevenheid was mijn nieuwsgierigheid geprikkeld en schreef ik mij in voor verschillende cursussen in Geel.
Daar kreeg ik de eerste jaren les van Linda Truyers en zij wist als geen ander de passie voor letters te ontwikkelen: de microbe had toegeslagen …

Ook An Vanhentenrijk wist me enorm te boeien met haar lessen. An en Linda zijn voor mij blijvende mentoren, hun cursussen zijn steeds weer verrijkende ervaringen, momenten om naar uit te kijken.

Verder volgde ik ook workshops en cursussen bij o.a. Yves Leterme, Jürgen Vercaemst, Bernadette D’Haese, Peter Thornton, Veerle Missiaen, Véronique Van de Voorde, Massimo Polello, Lut Mols, Elmo van Slingerland, Wilbert Wegman, Corrie Cameron, Jes Liossatos, Eva Kalien, Lieve Cornil,….

Wat aanvankelijk begon als een hobby, groeide uit naar een passie, noem het gerust een verslaving aan: letters, teksten, gedichten, vormen, materialen, kleuren en harmonie. Ondertussen combineer ik mijn werk in het onderwijs met mijn passie voor de kalligrafie.

Ik ontwerp wenskaarten, geboortekaartjes en huwelijksuitnodigingen. Ik schrijf op porselein, steen, canvasdoek, stof, keramiek, hout, papier en maak leuke hebbedingetjes voor elke gelegenheid.

Mijn passie voor kalligrafie tracht ik ook door te geven aan enthousiaste cursisten door hen op een creatieve manier de kunst van het schoonschrijven aan te leren.

Denk niet té snel: dit is niets voor mij. Kalligrafie is een vaardigheid die je stap voor stap kan aanleren. Je handschrift is hierbij niet belangrijk, wel de wil om regelmatig te oefenen.

Kalligrafie is telkens vernieuwen en net dat maakt deze kunst zo boeiend en verrassend. Bovendien is het een prima manier om te onthaasten: mooi meegenomen in de hectische maatschappij waarin wij leven en waarbij de digitale communicatie steeds meer de overhand neemt.

Ann